preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vela Luka"

Login
Tražilica

Office 365 za škole

Nastava na daljinu

Pronađite videolekcije klikom na sliku:

Ulaz u virtualne učionice

 

 

 

 

Posjeti...

Vremenska prognoza

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2010.

Ukupno: 851063
Ovaj mjesec: 1967
Ovaj tjedan: 54
Danas: 54
 

Svi naši snovi se mogu ostvariti ako imamo hrabrosti da idemo za njima

- Walt Disney.

 Učenička zadruga u našoj školi osnovana je 2008.

Učenici su zajedno odabrali ime Zadruge - "Meja".

Članovi zadruge aktivno sudjeluju u radu škole, raznim događanjima i projektima, kao i na smotrama zadrugarstva.

Učenička zadruga je dragovoljna, interesna, učenička organizacija,koja je član Učeničkog zadrugarstva Hrvatske pri Hrvatskoj zajednici tehničke kulture.

Učenici uključeni u Zadrugu, kroz različite skupine-sekcije, pod vodstvom učitelja mentora razvijaju svoje sklonosti, interese i sposobnosti te stječu, produbljuju i primjenjuju znanja iz područja važnih za pojedini proizvodni proces od njegovog planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada.

U Zadruzi se posebno razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo, stječe se znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine.

Učenička zadruga Meja ima tri sekcije:

  1. Čuvari tradicije

U ovoj sekciji zadrugari istražuju baštinu, tradiciju, stvaralaštvo i druge vrijednosti u zavičaju. Njegovanje pronađenih vrijednosti i njihovo oživljavanje glavni su zadatak čuvara tradicije. 

Projekt: Dječja igra kroz tradiciju 

 

   

  

  1. Mali ekolozi – mediteranski vrt

Članovi ove sekcije su zadrugari koji od ove školske godine rade u mediteranskom vrtu Plavog puta. Plavi put vodi do arheološkog lokaliteta Vela Spila. Zadrugari cijelu godinu marljivo sade mediteranske biljke, uklanjaju korov, uređuju kamene gredice. Osim rada u vrtu zadrugari slažu poučnu prezentaciju i brošuru posađenih biljaka.

 

 

  1. Vrijedne ruke

Članovi  u ovoj sekciji su najmlađi zadrugari. Mali zadrugari svojim  radovima uveseljavaju školske prostore.  Njihove vrijedne ruke sakupljaju razne materijale i od njih izrađuju razne uporabne i ukrasne predmete.

Naši proizvodi se mogu pogledati i kupiti na našim prodajnim štandovima koje organiziramo tijekom školske godine u školi i mjestu, te na Smotrama Učeničkih zadruga.

preskoči na navigaciju