preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vela Luka"

Login
Tražilica

Office 365 za škole

Nastava na daljinu

Pronađite videolekcije klikom na sliku:

Ulaz u virtualne učionice

 

 

 

 

Posjeti...

Vremenska prognoza

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 11. 2010.

Ukupno: 853186
Ovaj mjesec: 311
Ovaj tjedan: 24
Danas: 24
Školski športski klub "Val"

Klub kontinuirano djeluje od 1975. g. kada je utemeljen pri velolučkoj Osnovnoj školi. Učenici su se okupljali u gimnastičkoj, košarkaškoj, rukometnoj, nogometnoj, stolnoteniskoj, plivačkoj, atletskoj, odbojkaškoj i šahovskoj sekciji.
Na općinskim i međuopćinskim natjecanjima nastupilo je pod vodstvom nastavnika TZK Marka Jeričevića 2 145 učenika. Učenici su 45 puta osvojili prvo mjesto, a učenice 34 puta. Najviše prvih mjesta osvojili su stolnotenisači - 28, rukometaši 14, odbojkaši 15, košarkaši 11, atletičari 3, cross trkači 3 i šahisti 2.
Sve je počelo plivačkim natjecanjima. Tako je od 1975. - 1980. održano šest prijateljskih plivačkih susreta s vršnjacima iz Korčule. Nakon toga slijedila su četiri prvenstva Općine Korčula u plivanju (1981., 1983., 1985., 1987.). Natjecatelji su plivali u disciplinama: 50 m slobodno, 50 m prsno, 50 m leđno i štafeta 4×50 slobodno. U prijateljskim susretima s Korčulanima naši su plivači osvojili 9 puta prvo mjesto, dok im je na općinskim natjecanjima to uspjelo 32 puta.
Muška ekipa "Vala" igrala je 1977. g. u Bjelovaru na rukometnom turniru osnovnih škola Hrvatske koje su nosile ime "Maršal Tito". U konkurenciji osam škola iz Bjelovara, Kaštel Gomilice, Kumrovca, Šibenika, Vela Luke, Velikog Trgovišća, Vidovca i Zagreba osvojili su treće mjesto. Igrali su: Dino Zlokić, Mario Zlokić, Niki Dragojević, Franjo Dragojević, Tino Andreis, Mario Gugić, Ivo Prižmić, Damir Prižmić, Dino Tabain i Zoran Grdenić.
Prigodom Dana oslobođenja Vele Luke, "Val" je organizirao pet "Utrka oslobođenja" na kojima je sudjelovalo preko 150 trkača iz Orebića, Korčule, Žrnova, Smokvice, Blata i Vele Luke. Pobjednici su bili:

1984.    - Perica Dragojević, ml. kadet
             - Olivera Valentić, ml. kadetkinja
             - Sandi Prižmić, kadet
             - Milena Dragojević, kadetkinja
1985.    - Danko Tabain, kadet
             - Sendi Žuvela,  kadetkinja
1987.    - Ivo Marinović, ml. kadet
             - Tanja Surjan, ml. kadetkinja
             - Dani Dragojević, kadet
             - Anita Gugić, kadetkinja
1989.    - Anito Tabain, ml. kadet
             - Katarina Vlašić, ml. kadetkinja
             - Nikica Dragojević, kadet
             - Luči Dragojević, kadetkinja
1990.    - Hrvoje Marinović, ml. kadet
             - Lidija Franulović, ml. kadetkinja
             - Davor Marinović, kadet
             - Sandra Petković, kadetkinja

Gimnastička sekcija ŠŠK "Val" imala je četiri javna nastupa. Prva "Večer gimnastike" održana je 1989. godine u školskoj dvorani uz nastup mladih gimnastičara Blata i Vele Luke. U dvosatnom programu učenici su brojnoj publici prikazali niz gimnastičkih i ritmičkih vježbi.
Športskom priredbom "Mladi vježbaju" obilježena je 1992. godine druga obljetnica Republike Hrvatske i skori nastup hrvatskih športaša na Olimpijskim igrama u Barceloni. Tom prigodom nastavnik TZK Marko Jeričević dobio je Priznanje Društva pedagoga fizičke kulture Općine Korčula za dugotrajni športski rad i rezultate koje su njegovi učenici postigli na mnogim natjecanjima.
Povodom treće obljetnice Dana državnosti i prvog nastupa hrvatskih športaša na Mediteranskim igrama u Francuskoj, gimnastička sekcija "Vala" održala je 1993. godine športsku priredbu pod sloganom "Mladi vježbaju".

Prigodom Dana antifašističke borbe i Međunarodne godine športa gimnastičari "Vala" održali su 1994. godine svoj četvrti javni nastup pod nazivom "Vježbanjem do zdravlja".

Sudionici športske priredbe "Mladi vježbaju" 1992. godine

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrane u Dubrovniku su 1994. g. održani susreti djece Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom "Mir za djecu - djeca za mir" na kojima su nastupili stolnotenisači i stolnotenisačice "Vala". Postigli su odličan rezultat jer su sve svoje protivnike iz Dubrovnika, Ploča i Metkovića pobijedili s 3:0 i tako zasluženo dobili vrijedna priznanja. Nastupili su: Teo Šeparović, Darko Vlašić, Damir Žuvela, Elvin Andreis, Petar Franulović, Danijela Dragojević, Maja Surjan i Danijela Sirovica.

    

Pobjednici stolniteniskog turnira "Mir za djecu - djeca za mir" 1994. godine u Dubrovniku.

Sudionici Svjetske utrke mira "Peace Run" 95, protrčali su ulicama Vele Luke i zastali u školskom dvorištu, gdje im je priređen svečani doček uz prigodni program, koji su izveli školski zbor, recitatori i "Mafrina".

Prvenstva Dalmacije

Na rukometnom prvenstvu Dalmacije za kadete, koje je održano 1986. g. u Trilju, ekipa "Vala" je u konkurenciji 11 škola iz Dubrovnika, Hvara, Kistanja, Opuzena, Pakoštana, Splita, Šibenika, Trilja, Vela Luke, Vrlike i Zadra osvojila drugo mjesto. Nastupili su: Ivo Rubeša, Danko Tabain, Entoni Dragojević, Alen Barčot, Ivica Vlašić, Ljubiša Jurković, Đani Dragojević, Markiša Oreb i Jakov Marasović.

        

Drugoplasirana momčad na rukometnom prvenstvu Dalmacije u Trilju 1986. god.

U Korčuli je 1990. g. održano rukometno prvenstvo Dalmacije za kadete. U konkurenciji 8 ekipa "Val" je osvojio treće mjesto u postavi: Mario Barčot, Anito Tabain, Davor Marinović, Branko Oreb, Neno Franulović, Hrvoje Stipković, Rendi Surjan, Milan Trifković, Tonči Tabain i Gorki Mirošević.
Na subregionalnom natjecanju u rukometu, koje je održano u Kaštel Sućurcu 1991. g. muška je ekipa osvojila drugo a ženska treće mjesto. Za mušku ekipu "Vala" igrali su: Ivica Surjan, Teo Šeparović, Mario Barčot, Vjeko Žuvela, Neno Franulović, Anito Tabain, Rendi Surjan i Milan Trifković a žensku ekipu: Cvjetana Tabain, Ana Vlašić, Alida Stipković, Elma Žuvela, Marinka Žuvela, Dragana Brozović, Katarina Vlašić i Sanja Franulović.


Sudionici rukometnog turnira - Kaštel Sućurac 1991.

 

preskoči na navigaciju